CoLab // Welzijn (10 oktober 2019)

CoLab is een tweeluik. Elke tweeluik focust op een thema. Het eerste deel is een verkenning op de fiets: we gaan langs bij verschillende initiatieven met een commons-aanpak. Het tweede deel is een verdieping van het commonsidee op basis van zowel de verkenning als de theorie.

Op 10 oktober is het thema Welzijn in West-Nieuw West. We starten om 14:00 bij Ru Paré. Vanaf daar gaan we op de fiets langs de initiatieven. Daar is er tijd voor een presentatie van de initiatiefnemers en genoeg ruimte voor gesprek. Terug bij Ru Paré doen we met een drankje een korte debrief en een vooruitblik naar de verdieping over drie weken.Fiets je mee? Stuur dan een mailtje naar info@demeent.eu.

De verkenners hebben een speciale taak. Ze nemen het initiatief goed in zich op en concentreren zich op de organisatie en de commons-elementen. Wat is er commons aan het initiatief? Waar ligt de ruimte om de commonen?

Initiatieven
+ Volksbond Koffiehuis
Het koffiehuis in de Haarlemmerstraat is een zéér laagdrempelige inloopvoorziening. Juist mensen die vaak nergens anders meer terecht kunnen, zijn hier welkom. Pal naast het koffiehuis is de tweedehandskledingwinkel van de Volksbond gevestigd. Leden van de doelgroep helpen bij het runnen van beide zaken.

+ De Buurtcamping Sloterpark/ De Natuurkamer
De Buurtcamping Sloterpark geeft de publieke ruimte van het park aan de bewoners van Geuzenveld en Slotermeer. Het is uitgegroeid tot een echte gemeenschap waar (kampeer)plek is voor mensen met een kleine beurs en een klein sociaal netwerk. De Natuurkamer is een bewonersbedrijf, gegroeid uit De Buurtcamping-groep, die het pand De Drijfsijs samen runt.

+ Lucas Groen/Wildemanbuurt
In de Wildemanbuurt wordt door een gemeenschap van bewoners en buren zorg gedragen voor elkaar, de straten schoon gehouden en zorg gedragen voor het groen in de buurt.

+ Stadsdorp Westerpark
Stadsdorp Westerpark is een samenwerkingsverband van buren met als doel de buurt gezelliger, groener, socialer, schoner en veiliger te maken.

Plaats een reactie